Zwick Architects : home
portfolio services aboutus contact us
residential single family      
commercial multifamily      
unconventional        
zwick@zarch.com
Lehmann Residence Sugar Cube Belvedere Residence Oliver Residence
Hillside Residence Kimball Residence Ross Valley Residence Hannah Residence
Bassett Residence

Ross Valley Residence
The house was designed in response to a narrow forested flag lot in the Ross Valley. The resulting home was designed to preserve privacy from the neighbors while collecting the available light filtering though the ancient redwoods that populate this valley.

The house is a series of discrete pavilions supported by the art gallery spine. Careful fenestration of the enclosures meters views of the forest canopy and provides light into most rooms on three sides. Skylights vaulted ceilings flood the rooms and gallery with dappled light revealing the experience of the surrounding forest.

The ground floor was designed for entertaining and for gatherings of friends and family in the courtyards, pavilions and patios. The second floor is the private portion of the house with bedrooms and a private library, glass bridge, and study.

sitemap